Aktiv og Sunn        Treningsveiledning med Lars Stensløkken

***********************************************************************************************************************************

   

 

 

Navn: Lars Stensløkken

Født: 18. september 1985

Høyde: 184 cm

Vekt: 67 kg

Hjemsted: Borgen i Ullensaker. Bor nå på Lillehammer.

Klubb: Lillehammer CK elite

Personlig trener: Ole Knutsen                         

 

Utdanning:

  • Videregående skole: Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer.  Idrett: Skiskyting med Knut Tore Berland som personlig trener.
  • Bachelor i idrett med idrettsfysiologi, fysisk aktivitet og helse som hovedemner (3-årig høgskole).
  • Nautilus grunnkurs 1 (hovedsakelig styrketreningsteknikker).

 

Erfaring:

  • Fra jeg var 8 til jeg var 22 år var jeg aktiv langrennsløper og skiskytter.
  • Fra 20-års alder begynte jeg med landeveissykling og det holder jeg fortsatt aktivt på med.
  • Jeg har jobbet på Spenst treningssenter på Lillehammer som spinninginstruktør og treningsveileder. Nå jobber jeg på treningssenteret Actic Lillehammer.
  • Våren 2010 startet jeg enkeltmannsforetaket "Aktiv og Sunn" og startet med å trene en gjeng fra sykkelklubben Team-Gøss gjennom sommeren.
  • Jeg fikk mye praksis i gruppeundervisning gjennom bachelorutdannelsen og jeg har også hatt gruppetrening med Team-Gøss i oppfølgingsperioden av dem.
  • Jeg har holdt foredrag om treningslære og kosthold både privat og gjennom Spenst de siste årene.

 

Mer om meg:

Jeg ble født i Oslo og bodde på Ellingsrud til jeg var 5 år. Allerede da hadde jeg stor interesse for idrett. Pappa og mamma var forholdsvis ivrige og det ble mange turer i skog og mark allerede i ung alder, både på ski og sykkel.

Da jeg flyttet til Borgen i Ullensaker begynte jeg først med fotball og med langrenn allerede som 7-åring. Jeg var veldig aktiv og idrett tok mesteparten av tiden min utenfor skolen.

Da jeg var 14 år fikk jeg interesse for skiskyting og begynte gradvis å stille på flere renn i skiskyting enn i langrenn. Da jeg var 16 år flyttet jeg til Lillehammer for å gå på Norges Toppidrettsgymnas med skiskyting som hovedprioritet. Her fikk jeg Knut Tore Berland som hovedtrener. Han lærte meg utrolig mye om struktur på treningen og å være nøye med kvalitet på treningen. Dessverre var jeg nok litt for umoden som 16-åring til at jeg klarte å tilegne meg og utnytte det Knut Tore lærte oss den gang. En annen som derimot utnyttet dette var Emil Hegle Svendsen som da var klassekamerat og treningskompis av meg. Alle kjenner vel til de egenskapene han besitter i dag.

Etter videregående skole fortsatte jeg med skiskyting og var med i Team Statkraft Lillehammer. I 2007 var jeg med på Akershus Skiskytterkrets sitt lag som vant NM gull i stafett. Jeg har ellers flere topp 20 plasseringer individuelt i NM det samme året, blant annet en 10. plass fra NM i fellesstart.

I 2008 hadde jeg mål om å løfte meg, slik at jeg fikk prøve meg i Europacup. Det gikk ikke etter planen på grunn av sykdom, bl.a. astmaproblemer. Jeg mistet etterhvert motivasjonen for å holde på med vinteridrett på grunn av dette.

Mens jeg satset skiskyting ble jeg kjent med flere aktive syklister i Lillehammer sykkelklubb. Jeg trente en del med dem og etterhvert fikk jeg skikkelig sans for landeveissykling. Etter NM i skiskyting i 2008 bestemte jeg meg for at jeg ville legge skiskyting på hylla og prøve ut landeveissykling mer aktivt. Siden har det blitt det jeg har satset på.